WINTER BANDEN - acbanden.nl zomerbanden

Ga naar de inhoud
WINTERBANDEN - Alle merken en maten zijn te leveren bij ACBanden.
Winterbanden zijn autobanden die betere  eigenschappen hebben ten opzichte van zomerbanden bij temperaturen onder  de 7 graden. Winterbanden zijn dus veiliger in winterse omstandigheden  zoals bij sneeuw en ijzel. Maar zelfs ook als de temperatuur beneden de 7  graden boven 0 komt.

Het verschil in het profiel  tussen een zomerband en winterband kunt u in de afbeelding hieronder  duidelijk zien. Winterbanden hebben een andere samenstelling dan  zomerbanden waardoor de band
onder alle omstandigheden flexibel  blijft. Een winterband heeft veel meer lamellen waardoor sneeuw, ijs en  modder sneller afgevoerd worden.
De grip blijft zodoende optimaal en het resulteert in comfortabel weggedrag en maximale veiligheid.
Een winterband kun je herkennen aan het sneeuwvlok symbool wat hiernaast afgebeeld staat.                           
De meest gangbare aanduiding is de M+S codering maar dat is een niet gedefinieerde code.                                     
Winterbanden en de aansprakelijkheid in het buitenland
In veel landen bent u aansprakelijk voor een schade als u bij winters weer op zomerbanden rijdt. De wetgeving in de buurlanden geeft vaak aan dat uw auto moet voldoen aan de winterse omstandigheden. Als u toch op zomerbanden rijdt is uw remweg langer en kunt u sneller in de slip raken. U riskeert een verkeersboete wat per land varieert.
In onderstaande afbeelding ziet u het verschil in remweg tussen een zomerband en een winterband. Zoals u kunt zien bieden winterbanden optimale veiligheid onder winterse omstandigheden en verkleinen de remweg aanzienlijk.
Created by DIGITAALWEB
Contact

  Galvaniweg 5, 6101 XH,  Echt.
  Ma-Vr     : 08:30 – 17:30
  Zaterdag        : Gesloten

Terug naar de inhoud