UITLIJNEN - acbanden.nl nieuw jan 2021

Ga naar de inhoud


AUTO UITLIJNEN - Voorkom onnodige bandenslijtage!

Om uw banden in topconditie te houden en de levensduur ervan te behouden is het van essentieel belang dat de uitlijning van uw auto goed staat. Trekt uw auto naar links of rechts als u op een rechte weg even uw stuur los laat? Dan is het van groot belang dat u uw auto laat controleren op uitlijnen.


Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voorzijde en eventueel achterzijde op de juiste manier worden afgesteld. Als deze afstelling niet goed staat, kunt u met een aantal dingen te maken krijgen zoals verkeerde bandenslijtage, verhoogde brandstofverbruik, minder rijcomfort en een slechtere wegligging.

Als de auto goed staat na het deskundig uitlijnen profiteert u van vele voordelen:

   een betere wegligging
   een besparing van het brandstofverbruik
   u voorkomt scheve bandenslijtage


Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Er is vaak verwarring tussen het uitlijnen van de auto en het uitbalanceren van de banden. Bij het uitlijnen van de auto worden de wielstanden in de juiste positie gezet voor een betere wegligging en zo wordt voorkomen dat de auto naar links of rechts trekt. Bij het uitbalanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat de wielen weer kunnen rollen zonder trillingen bij bepaalde snelheden. Heeft u last van trillingen? Bel dan voor meer informatie. of klik hier om direkt naar balanceren te gaan

Uitlijnadvies

ACBanden adviseert om uw auto na 20.000km standaard te laten uitlijnen. Dit omdat een uitlijning ontregeld kan worden als u een stoeprand raakt of door dat u door een kuil rijdt. Bij een verkeerde uitlijning slijten de banden sneller en dat heeft invloed op het weggedrag. Als u uw auto geregeld laat controleren op uitlijnen voorkomt u dat de banden eerder aan vervanging toe zijn dan nodig is en geniet u van een optimaal weggedrag.


Uitlijnen is het werk van de echte specialist

Laat uw auto vakkundig uitlijnen bij de specialist ACBanden. Wij beschikken over de modernste, elektronische uitlijncomputer: De Hunter E3D-HAWKEYE. Deze moderne uitlijncomputer is ook geschikt voor het afstellen van de ophangingsdelen aan de voorzijde, maar óók aan de achterzijde. Bij steeds meer auto's is het van belang om ook de ophangingsdelen aan de achterzijde van de auto te stellen. Laat uw auto daarom altijd uitlijnen door de echte specialist. Onze monteurs zijn getraind en hebben diverse uitlijncursussen gevolgd.

Het uitlijnen van uw auto duurt ongeveer 30 minuten en u kunt daar doorgaans op wachten.
ACBanden hanteert de volgende tarieven voor uitlijnen:


Laat uw auto uitlijnen door de echte uitlijnspecialist ACBanden. Hieronder ziet u onze elektronische uitlijncomputer en een video van de werking van het uitlijnen.


              De uitlijnbrug.


Hiernaast een introducie video over het uitlijnen van uw auto, beter gezegd de wielen.

De getoonde video kan afwijken van de gebruikte machine, maar het resultaat is precies het zelfde.
Created by: VREHEN MEDIA WORKS
Contact
 Galvaniweg 5, 6101 XH,  Echt.
  +31(0)475-486044
 Ma-Vr     : 08:30 – 17:30
  Zaterdag        : Gesloten

Voor het laatst bijgewerkt op : 27/11/2023
Terug naar de inhoud